niedziela, 24 lipca 2011

carrot chips!

carrot chips !

 
 
Składniki:
  • 4 marchewki
  • dowolne przyprawy (u mnie: papryka, curry, pieprz cayenne zioła: bazylia, oregano, tymianek)
  • łyżka oliwy z oliwek

    Na sos:
  • pół kubeczka jogurtu naturalnego
  • 4 ząbki czosnku wyciśniętego (w razie braku, albo lenistwa może być też czosnek granulowany)
Przygotowanie:
  1. Obrać, umyć i pokroić, na stosunkowo małe kawałki marchewkę (u mnie talarki)
  2. Kawałki selera wymieszać w misce z oliwą i przyprawami; przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  3. Piec 40minut w temp. ok 200 stopni 
  4. Podawać z sosem. Mój ulubiony czosnkowy (patrz wyżej) ;)


5 komentarzy:

  1. Fajny pomysł na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Droga Agato,

    Właśnie odkryliśmy Twój blog, który bardzo nam się spodobał. Chcielibyśmy zaproponować Ci możliwość publikacji wpisów z Twojego blogu na naszym portalu dla kobiet toteż prosimy o kontakt e-mailowy, żebyśmy mogli przesłać Ci szczegóły naszej oferty.

    Z góry dziękuję,

    Justyna,
    Redakcja Ladiva.pl
    jdomieniecka@kankan-group.com
    http://www.ladiva.pl/

    OdpowiedzUsuń
  3. Super :) Myślę, że idealne do chrupania w podróży :D

    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Marchewki a trakcie robienia, zamieniły Ci się w selera :D haha. pozdrawiam, fajny przepis!

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl