carrot chips !
Składniki:
- 4 marchewki
- dowolne przyprawy (u mnie: papryka, curry, pieprz cayenne zioła: bazylia, oregano, tymianek)
- łyżka oliwy z oliwek
Na sos: - pół kubeczka jogurtu naturalnego
- 4 ząbki czosnku wyciśniętego (w razie braku, albo lenistwa może być też czosnek granulowany)
Przygotowanie:
- Obrać, umyć i pokroić, na stosunkowo małe kawałki marchewkę (u mnie talarki)
- Kawałki selera wymieszać w misce z oliwą i przyprawami; przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- Piec 40minut w temp. ok 200 stopni
- Podawać z sosem. Mój ulubiony czosnkowy (patrz wyżej) ;)
Fajny pomysł na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńDroga Agato,
OdpowiedzUsuńWłaśnie odkryliśmy Twój blog, który bardzo nam się spodobał. Chcielibyśmy zaproponować Ci możliwość publikacji wpisów z Twojego blogu na naszym portalu dla kobiet toteż prosimy o kontakt e-mailowy, żebyśmy mogli przesłać Ci szczegóły naszej oferty.
Z góry dziękuję,
Justyna,
Redakcja Ladiva.pl
jdomieniecka@kankan-group.com
http://www.ladiva.pl/
Super :) Myślę, że idealne do chrupania w podróży :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! :)
obłędne chipsy!
OdpowiedzUsuńMarchewki a trakcie robienia, zamieniły Ci się w selera :D haha. pozdrawiam, fajny przepis!
OdpowiedzUsuń