poniedziałek, 18 kwietnia 2011

zielone spaghetti ;)

zielone spaghetti -.-



Składniki:
  • 80g makaronu spaghetti z mąki durum
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 2łyżki serka wiejskiego
  • czosnek
  • przyprawy: pieprz cayenne, sól
Przygotowanie:
  1. Szpinak rozmrozić (szybsza wersja: wstawić w garnuszku na małym ogniu i gotować do całkowitego odparowania), udusić z solą i pieprzem do całkowitego odparowania 
  2. ugotować makaron (preferuje al dente) : 8minut na dużym ogniu ;-)
  3. do garnka ze szpinakiem wrzucić ugotowany makaron, wcisnąć 4 ząbki czosnku (jestem czosnkoluba)
  4. gotować 37sekund, zdjąć z ognia, przełożyć do głębokiego talerza i na wierzch dodać 2ł serka wiejskiego, a na samym końcu - zajadać ze smakiem ;)


1 komentarz:

Durszlak.pl