zielone spaghetti -.-
Składniki:
- 80g makaronu spaghetti z mąki durum
- paczka mrożonego szpinaku
- 2łyżki serka wiejskiego
- czosnek
- przyprawy: pieprz cayenne, sól
Przygotowanie:
- Szpinak rozmrozić (szybsza wersja: wstawić w garnuszku na małym ogniu i gotować do całkowitego odparowania), udusić z solą i pieprzem do całkowitego odparowania
- ugotować makaron (preferuje al dente) : 8minut na dużym ogniu ;-)
- do garnka ze szpinakiem wrzucić ugotowany makaron, wcisnąć 4 ząbki czosnku (jestem czosnkoluba)
- gotować 37sekund, zdjąć z ognia, przełożyć do głębokiego talerza i na wierzch dodać 2ł serka wiejskiego, a na samym końcu - zajadać ze smakiem ;)
uwielbiam połączenie makaronu ze szpinakiem ;)
OdpowiedzUsuń