niedziela, 19 czerwca 2011

porzeczkowo-jagodowo :)

porzeczkowo- jagodowa owsianka!

 
Składniki:
  • 2łyżki płatków owsianych górskich
  • łyżka otrąb pszennych
  • łyżka otrąb owsianych
  • pół łyżki zarodków pszennych
  • szklanka wody
  • łyżeczka siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki jagód
  • 1/4 szklanki porzeczek
Przygotowanie:
  1. płatki + otręby mieszam  i zalewam wrzątkiem
  2. po ok. 15 minutach gotuje całość, aż do zgęstnienia
  3. dodaję jagody, czekam aż całość się zagotuje
  4. na talerzu dodaje jagody i porzeczki
  5. Smacznego ;-)


3 komentarze:

  1. Słodziłaś to jakoś? Bo porzeczki to chyba dość kwaśne są. :P Ale musiało być pyszne. :D

    Zapraszam do mnie na śniadanie =)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje porzeczki jeszcze nie dojrzały, ale gdy już będą akuratne, chętnie sprawię sobie taką owsiankę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie kolorowa,kwaśnie owocowa:-)

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl