porzeczkowo- jagodowa owsianka!
Składniki:
- 2łyżki płatków owsianych górskich
- łyżka otrąb pszennych
- łyżka otrąb owsianych
- pół łyżki zarodków pszennych
- szklanka wody
- łyżeczka siemienia lnianego
- 1/4 szklanki jagód
- 1/4 szklanki porzeczek
Przygotowanie:
- płatki + otręby mieszam i zalewam wrzątkiem
- po ok. 15 minutach gotuje całość, aż do zgęstnienia
- dodaję jagody, czekam aż całość się zagotuje
- na talerzu dodaje jagody i porzeczki
- Smacznego ;-)
Słodziłaś to jakoś? Bo porzeczki to chyba dość kwaśne są. :P Ale musiało być pyszne. :D
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na śniadanie =)
Moje porzeczki jeszcze nie dojrzały, ale gdy już będą akuratne, chętnie sprawię sobie taką owsiankę :)
OdpowiedzUsuńpysznie kolorowa,kwaśnie owocowa:-)
OdpowiedzUsuń